EȘTI AICI:
Reluarea activităților didactice în format fizic la Universitatea de Vest din Timișoara

Reluarea activităților didactice în format fizic la Universitatea de Vest din Timișoara

Senatul Universității de Vest din Timișoara a hotărât că, începând de cel târziu luni, 11 aprilie 2022, toate activitățile didactice aferente tuturor programelor de studii universitare de licență și de masterat organizate la forma de învățământ cu frecvență de la toate facultățile UVT se vor desfășura cu prezență fizică, față în față, în spațiile UVT (sediul central UVT și/sau sediile facultăților UVT).


Vă asigurăm că la nivelul conducerii Universității de Vest din Timișoara se fac permanent toate demersurile necesare pentru a asigura un proces educațional de calitate, căutând și identificând soluțiile optime pentru a efectua tranziția de la activitățile didactice în regim online sau hibrid la cele în regim obișnuit, față în față. Cu toții ne-am dorit ca perioada în care învățământul se desfășoară online să fie una cât mai scurtă, neimaginându-ne că vom ajunge să ne desfășurăm activitatea astfel vreme de 2 ani, o perioadă extrem de lungă care cu siguranță a afectat eficiența proceselor de învățare. 


Suntem convinși că educația față în față poate fi mult mai eficace decât cea online, la toate domeniile de studii universitare, facilitând mai bine învățarea de profunzime, astfel că este prioritar pentru noi să asigurăm condițiile necesare pentru reorganizarea în acest fel a activităților didactice.

Momentul în care se vor relua activitățile didactice în regim față în față a fost stabilit pentru asigura o perioadă de tranziție optimă pentru ca fiecare dintre voi să aibă timpul necesar să rezolve aspecte conexe procesului educațional cu care se confruntă, aspecte prezente în mod similar în viața studenților și înainte de perioada pandemică.

Fiecare facultate vă va comunica detalii cu privire organizarea procesului educațional în format fizic pentru fiecare program de studii.


Astfel, cel puțin jumătate din semestrul al II-lea al anului universitar (cel puțin 7 săptămâni) pentru fiecare program de studii universitare de licență și de masterat va fi organizat în format fizic, iar sesiunile de examene și cele de finalizare a studiilor universitare se vor organiza în format fizic pentru toate programele de studii universitare de licență și de masterat din UVT.

Organizarea activităților didactice în format fizic se va face cu respectarea în continuare a tuturor recomandărilor de sănătate publică existe, pentru a asigura un mediu educațional cât mai sigur.


În cursul zilei de 11.03.2022, studenții UVT vor primi un e-mail cu detalii cu privire la procesul de cazare în căminele UVT, calendarul afișării repartizării locurilor de cazare, perioada confirmărilor acestora și perioada cazării efective în cămine. Vă asigurăm că UVT face toate eforturile pentru a suplimenta capacitatea de cazare existentă în prezent în căminele UVT, venind în sprijinul vostru în acest sens.