Programul Orizont Europa (Horizon Europe) oferă oportunități remarcabile pentru cercetare, inovare și dezvoltare, iar comunitatea de cercetători și inovatori ai Universității de Vest din Timișoara este implicată prin intermediul laboratoarelor vii. În contextul aderării UVT la European Network of Living Labs, sunt prezentate mai jos evenimentele viitoare de pregătire a unor potențiale aplicații pentru proiecte de cercetare în cadrul programului Orizont Europa și o oportunitate de finanțare oferită de programul Interreg NEXT MED.

EVENIMENTE ORIZONT EUROPA

Data: 5 octombrie 

Mai multe informații și link de înregistrare :aici   

Când: 11-12 octombrie, online

Mai multe informații și link de înregistrare: aici  

Când: 17 octombrie, online 

Mai multe informații și link de înregistrare: aici  

Când: 17 octombrie 

Mai multe informații și link de înregistrare: aici  

Când: 18 octombrie, online

Mai multe informații și link de înregistrare: aici  

Când: 24 octombrie 

Mai multe informații și link de înregistrare: aici

OPORTUNITATE DE FINANȚARE INTERREG NEXT MED

Obiectivele programului Interreg NEXT MED includ:

1. Dezvoltarea și îmbunătățirea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea de tehnologii avansate.

2. Consolidarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în IMM-uri, inclusiv prin investiții productive.

Regiuni eligibile pentru participare – pe partea UE: Franța, Grecia, Italia, Malta, Portugalia și Spania; – pe partea de vecinătate de sud: Algeria, Egipt, Israel, Liban, Iordania, Palestina, Tunisia și Turcia.

Modalitate de aplicare – propunerile de proiecte trebuie să fie depuse de consorții formate din cel puțin 3-5 parteneri, atât din regiunile UE, cât și din cele din partea de vecinătate de sud.

Buget și durata proiectelor – bugetul proiectelor trebuie să fie cuprins între 550.000 EUR și 3.500.000 EUR, iar durata acestora trebuie să fie între 12 și 36 de luni.

Termene de lansare a apelurilor- mai multe apeluri vor fi lansate progresiv între 2023 și 2025, iar primul apel este așteptat să fie lansat în septembrie-octombrie 2023.

Atât evenimentele programului Horizon Europe, cât și oportunitatea de finanțare din cadrul programului Interreg sunt aliniate cu orientarea strategică a demersurilor de cercetare-dezvoltare-inovare din cadrul Universității de Vest din Timișoara, mai exact prin adoptarea de soluții care contribuie activ la transformarea sustenabilă și digitală, cu impact pozitiv asupra calității vieții în comunitate.