Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic invită comunitatea UVT să participe la două evenimente de formare despre topicuri precum interfața dintre gen, inovație și practica laboratoarelor vii. 

Cele două evenimente se vor desfășura virtual, sub formă de webinar și de workshop și fac parte din cadrul proiectului Living Labs privind Inovația Genurilor – GILL, coordonat de ENoLL (Rețeaua Europeană a Laboratoarelor Vii).

Primul eveniment, webinar-ul intitulat ” Configurarea și gestionarea zilnică a Gendered Living Labs”, va avea loc marți, 11 octombrie, de la 11.00 la 12.30 (ora României) și își propune să ofere o imagine mai amplă despre proiectul GILL și despre relevanța pe care Living Labs o au în transformarea modului în care abordăm inovarea în contextul Quadruple Helix (cetățeni, guvern, industrie și mediul academic) și în contexte practice.

Participanții vor avea oportunitatea de a adresa întrebări experților și de a obține cunoștințe practice privind provocările întâlnite în configurarea și gestionarea Living Lab-urilor, cu focus pe sensibilitatea la gen. Înscrierea și programul webinar-ului sunt disponibile aici

Workshop-ul “Design de Gen pentru Instrumente TIC” va avea loc vineri, 27 octombrie, între orele 11.00-12.30 (ora României). Scopul acestui atelier este să prezinte metodele și instrumentele dezvoltate în cadrul proiectului GILL, care vor fi disponibile pe platforma GILL Hub începând cu decembrie 2023.

În cadrul acestui workshop, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu primul set de metode și instrumente, experimentând modalități de îmbunătățire a proiectării instrumentelor TIC prin intermediul inovației de gen. Regăsiți aici detalii despre înscriere și agenda workshop-ului.

Dacă manifestați interes de participare, dar nu puteți fi prezenți în timpul sesiunilor, vă informăm că acestea vor fi înregistrate și disponibile pentru vizionare pe GILL Hub începând cu decembrie 2023.