Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic invită comunitatea UVT să participe la Conferința Rețelei de Antreprenoriat și Inovare.

Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara și Asociația pentru Educație Antreprenorială, în parteneriat cu Romanian American Foundation organizează în perioada 23-24 octombrie 2023 Conferința CRAI , ajunsă la ediția a V-a.

Conferința își propune să reunească Centrele de Inovare și Transfer Tehnologic din universitățile din România, Societățile Antreprenoriale Studențești și comunitatea de Alumni Fulbright Scholars, precum și actorii ecosistemului de startup-uri și inovare din România, care sprijină mediul academic și de cercetare, cu misiunea de a contura un plan de acțiune comun pentru inovare și transfer tehnologic, respectiv pentru societățile antreprenoriale studențești, care să întărească rolul universităților în specializarea inteligentă și sustenabilă a României.

Impactul așteptat este de a reuni peste 100 reprezentanți ai universităților din România, cu accent asupra persoanelor responsabile de activitățile de inovare și transfer tehnologic, respectiv antreprenoriat studențesc. Participanților li se vor alătura peste 30 de contributori externi, printre care și keynote speakers prezenți la conferința „Smart Diaspora. Diaspora în învățământul superior, știință, inovare și antreprenoriat. Diaspora și prietenii ei”, ediția 2023 și de la edițiile anterioare CRAI.

Ne exprimăm speranța că veți lua parte la lucrările conferinței și că veți contribui în mod activ la discuțiile despre valorificarea potențialului de inovare, transfer tehnologic și antreprenoriat al ecosistemului de învățământ superior și cercetare din România.

Pentru întrebări sau detalii suplimentare, vă rugăm să ne scrieți pe adresa inovare@e-uvt.ro sau să vă adresați colegilor noștri Alexandra Petcu (alexandra.petcu@e-uvt.ro, 0256-592750), Andrei Pelin (andrei.pelin@e-uvt.ro) sau Răzvan Crăciunescu (razvan.craciunescu@upb.ro).

Agenda poate fi consultată aici: https://crai.uvt.ro/.

Pe lângă activitățile din cadrul conferinței, participanții vor avea oportunitatea să descopere orașul și dimensiunea sa culturală prin participarea la tururile ghidate ale Timișoarei oferite de către partenerul de travel Ultramarin.

Vă așteptăm cu drag!