Comunitatea EIT (European Institute of Innovation & Technology) Food este în centrul transformării sistemelor alimentare, impulsionând inovarea și cunoștințele pentru a crea stiluri de viață mai sănătoase pentru toți și pentru a dezvolta un sistem alimentar net-zero, echitabil și rezistent.

Unul dintre aspectele remarcabile ale anului 2023 a fost varietatea inovațiilor și progreselor. Printre acestea, se numără comercializarea primelor alimente create prin imprimare 3D și obținerea licenței UE pentru utilizarea insectelor în consumul uman. Aceste exemple, alături de multe altele, demonstrează cum ideile inovatoare pot avea un impact semnificativ în industria alimentară.

De asemenea, a fost un an important pentru colaborările internaționale. Organizația pentru Alimentație și Agricultură a elaborat o hartă mondială pentru schimbările în domeniul alimentației, iar Declarația Emiratelor privind agricultura durabilă, susținută la COP28 de 134 de țări, a subliniat angajamentul global față de sustenabilitate în agricultură.

Pentru a explora mai în detaliu aceste momente care au modelat schimbările sistemelor alimentare în 2023, vă invităm să vizionați acest videoclip: https://youtu.be/P07OSjyORWE.

Sursă:

https://www.eitfood.eu/blog/the-moments-that-made-2023-a-year-in-food-systems-transformation?utm_source=mailchimp&utm_medium=email&utm_campaign=HQ_TheFeed_1223&utm_content=end-of-year-campaign