Rețeaua de Academii de Proprietate Intelectuală (NIPA) este formată din membrii universităților PES, Partenerii Asociați ai Băncii de Talente și oficiile naționale de proprietate intelectuală cărora li se alătură ca observatori instituțiile UE și rețelele universitare europene.

Membrii NIPA se întâlnesc o dată pe an pentru a discuta despre oportunitățile suplimentare de colaborare și proiecte comune. Acest eveniment are loc după ce proiectele EUIPO recent adoptate sunt comunicate și împărtășite cu membrii NIPA.

Comuntățile academică și de cercetare, doctoranzii și studenții de la universitățile PES sunt invitate să viziteze EUIPO pentru o perioadă de o săptămână (și până la 2 luni) pentru a participa la discuții cu personalul EUIPO și pentru a consulta biblioteca și centrul de cunoștințe EUIPO. De asemenea, se pot realiza și vizite virtuale pentru universitățile PES. În cadrul vizitei virtuale, studenții de la universitățile PES vor avea ocazia să afle despre activitatea EUIPO și să obțină o primă impresie despre Oficiu înainte de a aplica pentru programul PES. Vizita virtuală va include informații generale despre EUIPO, diferitele sale departamente și practici, precum și informații generale despre Programul PES și alte inițiative academice.

Puteți accesa calendarul aici.