Universitatea de Vest Timișoara își manifestă angajamentul continuu către dezvoltarea durabilă, invitând comunitatea să participe activ la cea de-a patra ediție a conferinței TERRAenVISION, care va avea loc în Valencia, Spania, între 8 și 11 iulie 2024, sub egida Universității din Valencia. Această ediție include trei zile de activități în interior, cu prezentări inspiraționale, discursuri, postere și ateliere interactive. Pe lângă cele patru zile ale conferinței (trei zile în interior și o zi de excursie), există și posibilitatea de a participa la excursiile pre și/sau post-conferință (6-7 iulie și 12-13 iulie). Pe site-ul lor web, vor fi furnizate mai multe informații în curând.

Această conferință reprezintă o oportunitate semnificativă pentru UVT de a împărtăși și de a se angaja în schimburi de cunoștințe pe teme de actualitate în cercetarea pentru sustenabilitate.

TERRAenVISION 2024 pune accentul pe “Soluții bazate pe natură pentru a facilita tranziția spre a trăi în limitele planetare”, un subiect care rezonează cu direcțiile strategice de cercetare ale universității. UVT recunoaște importanța colaborării multidisciplinare în abordarea provocărilor globale precum schimbările climatice, pierderea biodiversității și presiunea asupra resurselor naturale.

Conferința va acoperi o gamă largă de subiecte, organizate în cinci teme principale:

  1. Soluții bazate pe natură pentru agricultură și zonele naturale.
  2. Soluții bazate pe natură pentru hazarduri naturale.
  3. Soluții bazate pe natură pentru zone urbane și industriale.
  4. Metodologii pentru măsurarea proceselor și impactului soluțiilor bazate pe natură.
  5. Rolul brokerilor de știință în tranziția către o societate rezilientă la climă și circulară.

UVT încurajează comunitatea să contribuie cu lucrări și să participe la dezbateri, ateliere și sesiuni interactive care vor avea loc în cadrul conferinței. Este o ocazie de a expune cercetările inovatoare ale UVT și de a interacționa cu o comunitate internațională de specialiști angajați în găsirea de soluții pentru o dezvoltare sustenabilă.

Pentru mai multe informații despre conferință și detalii legate de procesul de înscriere și trimitere a rezumatelor, vizitați site-ul oficial al conferinței www.terraenvision.eu. Acesta este un apel deschis pentru toți cei din UVT care lucrează spre un viitor mai sustenabil, să se alăture eforturilor globale și să își aducă contribuția la TERRAenVISION 2024.