EȘTI AICI:
Consiliere profesională și orientare în carieră

Consiliere profesională și orientare în carieră

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității de Vest din Timișoara (CCOC-UVT) invită studenții din anul I al ciclului de studii universitare de licență să participe în primul semestru al acestui an universitar la un program de ,,Consiliere profesională și orientare în carieră’’. Această activitate le oferă posibilitatea să investească în dezvoltarea lor personală, să dobândească competențe specifice care le pot crește șansele de succes profesional, dar și să obțină un credit ECTS ce va putea fi luat în considerare pentru promovarea anului universitar.

Prin intermediul acestui program de consiliere studenții vor învăța să îți planifice cariera încă din anul I de studii și să se dezvoltați personal din punctul de vedere al carierei. Programul va fi compus din 6 întâlniri cu o durată de 1,5 ore fiecare, în cadrul cărora vom aborda, într-un stil de învățare non-formal, următoarele subiecte:

  • Rolul consilierii în carieră pentru dezvoltarea profesională;
  • Rolul intereselor profesionale în carieră;
  • Rolul personalității în alegerea carierei;
  • Valorile profesionale și abilitățile mele;
  • Cum să te angajezi? – detalii despre piața muncii și CV;
  • Elaborarea unui plan individual de dezvoltare a carierei. 

Obiectivul acestor activități de consiliere este ca studenții să se familiarizeze cu propriile interese profesionale, valori personale și de muncă, și să cunoasă abilități și caracteristici individuale. 

Participarea la programul de consiliere va oferi studenților cadrul necesar pentru elaborarea unui plan individual de dezvoltare a carierei, pe care îl vor putea monitoriza și modifica în funcție de oportunitățile care se ivesc în mediul academic sau pe piața muncii.

Luând parte la această activitate, studenții vor învață să îți exploreze opțiunile de carieră, să formuleze obiective și să ia decizii cu privire la viitoarele lor cariere, dezvoltând, astfel, abilități și comportamente de căutare a unui loc de muncă.

Astfel, încurajăm studenții să profite de această oportunitate și să participe la programul de consiliere propus de CCOC-UVT special pentru ei. Pentru înscrierea la această activitate invităm studenții să completeze ACEST FORMULAR