EȘTI AICI:
Susținerea examenelor restante din anii anteriori

Susținerea examenelor restante din anii anteriori

Conform reglementărilor Codului drepturilor și obligațiilor studentului și Regulamentului privind activitatea profesională a studenților de la ciclurile de licență și de masterat din UVT, studenții care au examene restante din anii anteriori trebuie să achite o taxa aferentă reexaminării cu cel puțin 2 zile lucrătoare înainte de începerea sesiunii de examene în care doresc să susțină examenul respectiv. 

Astfel, termenele limită pentru achitarea taxelor de reexaminare sunt:

  • 01.06.2022 – pentru sesiunea A-II (perioada de desfășurare a sesiunii fiind 04.06.2022-26.06.2022);
  • 22.06.2022 – pentru sesiunea B-II pentru anii terminali (perioada de desfășurare a sesiunii fiind 27.06.2022-03.07.2022);
  • 29.06.2022 – pentru sesiunea B-II pentru toți anii de studii, cu excepția anilor terminali (perioada de desfășurare a sesiunii fiind 04.07.2022-10.07.2022).

Pentru susținerea examenelor restante din anii anteriori nu este necesară depunerea unei cereri, ci doar achitarea taxei aferentă reexaminării. Taxele se achită online, cu cardul, prin intermediul platformei www.studentweb.uvt.ro (secțiunea Financiar -> Plăți).

Examenele restante din anii anteriori pot fi susținute în oricare sesiune de examene aferentă semestrului în care se derulează disciplina respectivă.

În cazul în care un student nu se prezintă la un examen pentru care a achitat taxa de reexaminare, aceasta va putea fi utilizată pentru prezentarea în altă sesiune de examene din același an universitar, la aceeași disciplină. Taxele de reexaminare achitate nu se restituie.

Pentru a putea susține examenul aferent unei discipline restante studenții trebuie să fi îndeplinit standardele minimale ce decurg din fișa disciplinei care să le permită prezentarea la examen. În caz contrar, dacă nu au îndeplinit aceste standarde în momentul în care au urmat disciplina, aceasta trebuie să fie recontractată (taxele de recontractare se pot achita doar la începutul anului universitar).

Studenții care au recontractat, la începutul acestui an universitar, o disciplină aferentă semestrului al II-lea, respectiv au achitat taxa de recontractare în termenul stabilit, și care au îndeplinit pe parcursul acestui semestru obligațiile și standardele minimale menționate în fișa disciplinei, pot susține gratuit examenul la disciplina recontractată în sesiunile A-II și B-II.