EȘTI AICI:
Evaluarea cadrelor didactice de către studenți

Evaluarea cadrelor didactice de către studenți

Până în data de 10 iunie 2023 studenții UVT au ocazia să evalueze toate cadrele didactice cu care au colaborat pe parcursul semestrului II din acest an universitar la activitățile didactice (cursuri, seminare sau laboratoare). Platforma de evaluare se va închide în dimineața zilei de 10 iunie 2023, la ora 09:00.

Evaluarea cadrelor didactice de către studenți se va realiza prin intermediul platformei evaluare.uvt.ro, conectarea realizțndu-se cu datele contului instituțional @e-uvt.ro

Chiar dacă pe platformă autentificare se realizează cu adresa de e-mail instituțională și parola aferentă, evaluarea cadrelor didactice de către studenți este 100% anonimă, răspunsurile fiind criptate în așa fel încât să nu poată fi identificați autorii, astfel că încurajăm studenții să răspundă cât mai sincer tuturor întrebărilor din chestionar.

Pașii de utilizare a platformei sunt disponibili în ACEST GHID.

Semestrele trecute, pentru fiecare activitate didactică, fiecare student avea de completat 2 chestionare: unul de autoevaluare a propriului proces de învățare (20 de întrebări închise) și unul de evaluare a cadrului didactic (10 întrebări închise și 4 deschise). Ținând cont de feedbackul primit din partea studenților, pentru a simplifica procesul de evaluare, începând cu acest semestru am renunțat la chestionarul de autoevaluare a procesului de învățare. Astfel, în prezent pentru fiecare activitate didactică la care a participat un student pe parcursul acestui semestru va avea de completat un singur chestionar, de evaluare a cadrului didactic (10 întrebări închise și 4 deschise). Procesul de evaluare rămâne unul complex, pentru a putea colecta un feedback aprofundat, astfel că rugăm toți studenții să aloce timpul necesar pentru a parcurge toate chestionarele în mod responsabil.

Studenții care parcurg și și Programul de formare psihopedagogică în vederea certificării competențelor pentru profesia didactică sau parcurg, în paralel, 2 programe de studii universitare, trebuie să schimbe contextul educațional, utilizând butonul din dreapta sus (conform ghidului), pentru a evalua toate activitățile didactice pe care le-au parcurs.

Scopul evaluării cadrelor didactice de către studenți este de a colecta opiniile și feedbackul studenților cu privire la procesul educațional pe care l-au parcurs în acest semestru, în vederea îmbunătățirii activității cadrelor didactice și a serviciilor educaționale oferite de Universitatea de Vest din Timișoara.

În cazul în care sunt întâmpinate dificultăți în procesul de evaluare sau identificați erori în formular, acestea pot fi transmise printr-un e-mail la adresa edu@e-uvt.ro, alături de capturi de ecran cu eventualele erori.

Încurajăm studenții să efectueze evaluări complete și cât mai detaliate pentru toate activitățile didactice la care au participat în acest semestru, asigurându-i de confidențialitatea informațiilor transmise! Doar colectând opiniile studenților și colaborând vom putea îmbunătăți calitatea procesului educațional din UVT!