EȘTI AICI:
Desfășurarea procesului educațional la UVT în semestrul I al anului universitar 2021-2022

Desfășurarea procesului educațional la UVT în semestrul I al anului universitar 2021-2022

Având în vedere evoluția contextului epidemiologic la nivel local, național și global, dar și reglementările în vigoare cu privire la organizarea activităților în instituțiile de învățământ în condiții de siguranță pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Consiliul de Administrație UVT a avizat, prin Hotărârea nr. 1/10.09.2021, scenariul de organizare și desfășurare a activităților didactice în semestrul I al anului universitar 2021-2022 la Universitate de Vest din Timișoara, pornind de la propunerile facultăților UVT. Această propunere va fi supusă aprobării Senatului UVT în cadrul unei ședințe extraordinare care va avea loc luni, 13.09.2021, și după emiterea hotărârii Senatului aceasta va deveni definitivă.

Prezentăm în continuare propunerile de scenarii de desfășurare adoptate pentru fiecare facultate UVT pentru desfășurarea procesului educațional în semestrul I al anului universitar 2021-2022, cu mențiunea că acestea vor putea suferi modificări pe parcursul anului universitar, cu aprobarea Senatului universitar și avizul Direcției pentru Sănătate Publică Timiș, în cazul în care situația epidemiologică se modifică radical (în sens pozitiv sau negativ) sau în cazul în care la nivel local/național sunt impuse noi restricții care vor afecta derularea activităților în instituțiile de învățământ.

Pentru anul I al ciclului de studii universitare de licență, anul universitar va începe în data de 20 septembrie 2021, odată cu Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT”, în timp ce, pentru ceilalți ani de studii, va începe în data de 27 septembrie 2021, conform structurii anului universitar. Activitățile din săptămâna de inițiere se vor desfășura în același regim ca activitățile didactice (online / fizic, în funcție de contextul didactic), urmând a reveni în scurt timp cu mai multe detalii despre acestea.

Având în vedere modul de derulare a activităților didactice stabilit la nivelul fiecărei facultăți, locurile de cazare în căminele UVT în primul semestru al acestui an universitar vor fi alocate doar facultăților/programelor de studii ce derulează activitate în format fizic sau în format hibrid.

Astfel, repartizarea studenților în cămine, conform solicitărilor depuse în Etapa I de cazare, vor fi afișate în cursul zilei de 14 septembrie 2021,  de către Biroul de Cazare al fiecărei facultăți. Ocuparea locurilor de cazare va avea loc în perioada ​​17 – 19 septembrie 2021, iar indicațiile tehnice privind pașii ce trebuie realizați în vederea cazării efective în căminele UVT vor fi transmise de Serviciul Social tuturor studenților.

Pentru a asigura un mediu sigur pentru desfășurarea activităților educaționale, încurajăm în continuare, pe cei care nu au făcut acest pas deja, să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru a reduce la maximum riscul de răspândire a acestuia în comunitatea UVT. De asemenea, precizăm că în desfășurarea activităților didactice în format fizic vor fi respectate toate măsurile de siguranță impuse de legislația în vigoare (ex.: purtarea măștii de protecție în spații închise va fi obligatorie).

Garantăm că Universitatea de Vest din Timișoara depune toate eforturile pentru a asigura un proces educațional de calitate, în condiții de siguranță pentru fiecare dintre noi, și pentru a sprijini în mod constant studenții în activitatea academică.

 

UPDATE: Având în vedere contextul epidemiologic, în urma hotărârilor Senatului Universității de Vest din Timișoara adoptate ulterior, activitățile didactice se vor desfășura în regim exclusiv online și pentru următoarele facultăți:

– Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie (cu excepția practicii de specialitate de la Departamentul Geografie, care se va desfășura atât în regim fizic, cât și online)

– Facultatea de Drept

– Facultatea de Litere, Istorie și Teologie

– Facultatea de Sociologie și Psihologie