EȘTI AICI:
Reducerea pentru studenți la transportul feroviar & vizarea legitimației de transport

Reducerea pentru studenți la transportul feroviar & vizarea legitimației de transport

Conform Hotărârii Guvernului României nr. 811 din 8 septembrie 2023 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studențistudenţii înmatriculați la instituțiile de învățământ superior din România, la programe de studii universitare la forma de învățământ cu frecvență, indiferent de naționalitate, în vârstă de până la 30 de ani, beneficiază de tarif redus cu 90% la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau de rutele călătoriilor. Studenţii orfani sau proveniţi din centrele de plasament beneficiază de gratuitate pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a. Această reducere se acordă în baza legitimației de student pentru reducere / gratuitate la transport emisă de instituțiile de învățământ superior conform modelului reglementat prin Hotărârea de Guvern menționată anterior.

Pentru studenții înmatriculați în anul universitar 2023-2024 în anul I al ciclurilor de studii universitare de licență, de masterat sau de doctorat, legitimațiile de student pentru transportul feroviar vor putea fi eliberate de la InfoCentrul studențesc după primirea acestora de la Ministerul Educației, urmând să revenim cu un e-mail în care să vă informăm începând cu ce dată se vor elibera aceste documente.  

Până la data de 30 noiembrie 2023, pentru studenții din anul I al ciclurilor de studii universitare de licență, masterat și doctorat în vârstă de până la 30 de ani, înmatriculați la programe de studii universitare la forma de învățământ cu frecvență, reducerea la transportul feroviar se va acorda și în baza unei adeverințe care atestă calitatea de student emisă de instituția de învățământ superior pentru anul universitar în curs, care va înlocui temporar legitimația de student pentru transportul feroviar, până la eliberarea acesteia.

Adeverința care atestă calitatea de student se poate solicita de la InfoCentrul studențesc, prin intermediul ACESTUI FORMULAR.

Vizarea legitimației de student pentru transportul feroviar (pentru toți studenții, cu excepția celor din anul I de studii)

Vizarea legitimațiilor de student pentru transportul feroviar pentru anul universitar în curs se realizează prin prezentarea acestora la InfoCentrul studențesc. Aceste legitimații se eliberează/vizează doar pentru studenții înmatriculați la un program de studii universitare la forma de învățământ cu frecvență, în vârstă de până la 30 de ani.

În baza legitimației de student pentru transportul feroviar toți studenții înmatriculați la un program de studii universitare la forma de învățământ cu frecvență, în vârstă de până la 30 de ani, beneficiază de reducere de 90% la transportul feroviar, la toate categoriile de trenuri și pentru toți operatorii feroviari, indiferent de ruta pe care călătoresc pe teritoriul României.

Pentru vizarea legitimațiilor nu este obligatoriu să vă prezentați personal – acestea ar putea fi colectate și aduse la InfoCentru pentru vizare și de reprezentantul vostru de grupă/an.

Pentru studenții înmatriculați la facultățile care nu au sediul în clădirea centrală UVT (Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie – Departamentul de Biologie-Chimie, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor și Facultatea de Muzică și Teatru), vizarea legitimațiilor se realizează la InfoCentrul situat în sediul facultății respective.

Până la data de 30 noiembrie 2023, studenții pot beneficia de tariful redus la transportul feroviar în baza legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizată pentru anul universitar anterior.

Studenții cărora nu le-au fost eliberate legitimații pentru transportul feroviar în anii universitari anteriori vor putea ridica legitimațiile de student pentru transportul feroviar de la InfoCentrul studențesc, după primirea acestora de la Ministerul Educației, urmând să revenim cu un e-mail în care să vă informăm începând cu ce dată se vor elibera legitimațiile de transport.