EȘTI AICI:
Eliberarea legitimațiilor de student pentru transportul feroviar

Eliberarea legitimațiilor de student pentru transportul feroviar

Studenții înmatriculați în anul universitar 2023-2024 în anul I al ciclului de studii universitare de licență, respectiv de masterat, pot ridica legitimațiile de student pentru transportul feroviar începând din data de 1 noiembrie 2023, de la InfoCentrul studențesc al facultății la care sunt înmatriculați. 

Pentru eliberarea legitimației de student pentru transportul feroviar, studentul trebuie să se prezinte la InfoCentrul studențesc cu o fotografie în format 3/4.

Pentru studenții înmatriculați la facultățile care au sediul în clădirea centrală UVT (bd. Vasile Pârvan nr. 4), și anume Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie – Departamentul de Geografie, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, legitimațiile de transport pot fi ridicate de la InfoCentrul studențesc (sala 001). 

Studenții înmatriculați la facultățile care nu au sediul în clădirea centrală UVT (Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie – Departamentul de Biologie-Chimie, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor și Facultatea de Muzică și Teatru) pot ridica legitimațiile de transport de la InfoCentrul studențesc situat în sediul facultății la care sunt înmatriculați.

Programul de funcționare a InfoCentrului studențesc poate fi consultat AICI.

Legitimația de student se eliberează doar personal, titularului acesteia.

Vă reamintim că în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 811 din 8 septembrie 2023 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studențistudenţii înmatriculați la instituțiile de învățământ superior din România, la programe de studii universitare la forma de învățământ cu frecvență, indiferent de naționalitate, în vârstă de până la 30 de ani, beneficiază de tarif redus cu 90% la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau de rutele călătoriilor. Studenţii orfani sau proveniţi din centrele de plasament beneficiază de gratuitate pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a. Această reducere se acordă în baza legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport emisă de instituțiile de învățământ superior conform modelului reglementat prin Hotărârea de Guvern menționată anterior.

De asemenea, reamintim și că până la data de 30 noiembrie 2023, pentru studenții din anul I al ciclurilor de studii universitare de licență, masterat și doctorat în vârstă de până la 30 de ani, înmatriculați la programe de studii universitare la forma de învățământ cu frecvență, reducerea la transportul feroviar se va acorda și în baza unei adeverințe care atestă calitatea de student emisă de instituția de învățământ superior pentru anul universitar în curs, care va înlocui temporar legitimația de student pentru transportul feroviar, până la eliberarea acesteia.