EȘTI AICI:
Înscriere la disciplina Educație fizică – semestrul al II-lea

Înscriere la disciplina Educație fizică – semestrul al II-lea

Conform Regulamentului privind elaborarea planurilor de învățământ pentru programele de studii din Universitatea de Vest din Timișoara, pentru a putea finaliza studiile universitare de licență, fiecare student UVT trebuie să parcurgă disciplina Educație fizică timp de 4 semestre, în primii 2 ani de studii (cu excepția studenților Facultății de Educație Fizică și Sport).

La fel ca în semestrul precedent, din cauza restricțiilor impuse de pandemia cauzată de virusul SARS-CoV-2, disciplina Educație fizică se va desfășura în acest semestru în regim exclusiv online, conținutul activităților având un caracter general.

Înscrierea la această disciplină se face în primele 3 săptămâni ale semestrului (22 februarie – 12 martie), prin alegerea uneia dintre disciplinele sportive disponibile, accesând platforma Google Classroom cu contul de e-mail instituțional (@e-uvt.ro) și utilizând codul aferent disciplinei și modului din orar de care sunteți interesați (codurile se regăsesc în orarul din documentul disponibil AICI). 

În primele 2 săptămâni de la înscriere fiecare student are obligația de a prezenta un certificat medical valabil, prin care să se evidențieze faptul că este apt pentru efort fizic. Acesta se trimite prin e-mail cadrului didactic titular al disciplinei, în cazul în care acesta nu comunică studenților o altă modalitate.

Pentru a promova un semestru la disciplina Educație fizică, studenții  trebuie să acumuleze cel puțin 10 prezențe. Prezentarea la această disciplină se va face în echipament sportiv, iar pentru a fi considerați prezenți, studenții trebuie să:

  • aibă camera video pornită pe întreaga durată a activității;
  • se afle în raza de vizibilitate a camerei video, pentru a putea fi monitorizați de cadrul didactic în timpul desfășurării activităților;
  • participe efectiv la activitatea desfășurată pe toată durata acesteia (90 de minute).

Pe parcursul semestrului nu este permis transferul de la o disciplină sportivă la alta, dar în semestrele următoare studenții pot opta, dacă doresc, pentru discipline diferite față de cele parcurse anterior.

Studenții care, din cauza unor motive medicale, nu pot desfășura activități fizice în regim obișnuit, se pot înscrie la Gimnastică medicală, fiind nevoiți să prezinte în acest sens un certificat medical eliberat de medicul specialist, din care să rezulte diagnosticul.

Singurele categorii de studenți scutiți de parcurgerea acestei discipline sunt:

  1. studenții care prezintă probleme medicale și sunt internați în spital – beneficiază de scutire totală de frecvență pe perioada internării (pe baza documentelor justificative);
  2. studenții care practică sport de înaltă performanță – beneficiază de scutire totală de frecvență pe perioada în care sunt convocați la loturile naționale (pe baza documentelor justificative).

Recuperarea semestrelor de Educație fizică restante

Studenții din anii de studiu I și II (respectiv III, în cazul programelor de studii universitare cu durată de 4 ani), care au restanțe la disciplina Educație fizică și care își doresc să recupereze integral/parțial în acest semestru activitățile nepromovate, trebuie să urmeze, pentru recuperare, pașii de mai jos:

  • înscrierea la un număr de module de Educație fizică egal cu numărul de semestre restante pe care doresc să le recupereze (conform procedurii explicate mai sus, în primele 3 săptămâni ale semestrului – cel târziu până în data de 12 martie 2021) menționând cadrului didactic/cadrelor didactice faptul că doresc să recupereze). Nu este posibilă înscrierea la mai multe module din aceeași disciplină sportivă.
  • completarea unei cereri, în care să fie menționat numărul de semestre ce trebuie recuperat. Pentru fiecare semestru ce trebuie recuperat vor trebui parcurse cel puțin 10 prezențe.
  • trimiterea cererii către cadrul didactic, pentru a fi semnată, iar ulterior, semnată de acesta, către InfoCentrul studențesc (info@e-uvt.ro);
  • achitarea taxei de recuperare a disciplinei (150 de lei pentru fiecare semestru ce se dorește a fi recuperat) online, prin intermediul platformei StudentWeb, până cel târziu la data de 19 martie 2021.

Orarul disciplinelor sportive se regăsește în documentul atașat acestui e-mail și este, de asemenea, disponibil AICI.

Mult succes!