EȘTI AICI:
Depunere cereri reexaminare – examene restante din anii anteriori – semestrul al II-lea

Depunere cereri reexaminare – examene restante din anii anteriori – semestrul al II-lea

Conform reglementărilor Codului drepturilor și obligațiilor studentului și Regulamentului privind activitatea profesională a studenților de la ciclurile de licență și de masterat din UVT, studenții care au examene restante din anii anteriori trebuie să depună o cerere de reexaminare cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de începerea sesiunii de examene în care doresc să susțină examenul respectiv. 

Astfel, pentru disciplinele restante din anii anteriori care s-au desfășurat în semestrul al II-lea al anului universitar, termenele limită pentru depunerea cererii de reexaminare pentru susținerea examenelor în această vară sunt:

  • 30.05.2021 pentru sesiunea A-II (perioada de desfășurare a sesiunii fiind 05.06.2021-27.06.2021);
  • 20.06.2021 pentru sesiunea B-II pentru anii terminali (perioada de desfășurare a sesiunii fiind 28.06.2021-04.07.2021).
  • 27.06.2021 pentru sesiunea B-II pentru toți de studii, cu excepția anilor terminali (perioada de desfășurare a sesiunii fiind 05.07.2021-11.07.2021).

Cererea de reexaminare poate fi depusă exclusiv online, prin intermediul ACESTUI FORMULAR

Examenele din anii anteriori pot fi susținute în oricare sesiune de examene aferentă semestrului în care se derulează disciplina.

Ulterior depunerii cererii, trebuie achitată o taxă de reexaminare pentru fiecare examen restant (în cuantum de 100 de lei/prezentare). Taxa poate fi achitată prin intermediul platformei StudentWeb, cu cel puțin 2 zile lucrătoare înaintea datei stabilită pentru începerea sesiunii de examene în care participați la evaluare (până cel târziu în data de 02.06.2021 pentru sesiunea A-II, 23.06.2021 pentru sesiunea B-II pentru anii terminali, respectiv 30.06.2021 pentru sesiunea B-II pentru toți anii de studii, cu excepția anilor terminali)

În cazul în care un student nu se prezintă la un examen pentru care a achitat taxa de reexaminare, aceasta va putea fi utilizată pentru prezentarea în altă sesiune de examene din același an universitar, la aceeași disciplină. Taxele de reexaminare achitate nu se restituie.

Pentru a putea participa la reexaminare pentru o disciplină restantă, fiecare student trebuie să fi îndeplinit standardele minimale prevăzute în fișa disciplinei care să permită prezentarea la examen. În caz contrar, dacă nu a îndeplinit aceste standarde în momentul în care a urmat disciplina, aceasta trebuie să fie recontractată în anul universitar următor (cererile de recontractare se pot depune doar înainte de începutul anului universitar).

Studenții care au recontractat, la începutul acestui an universitar, o disciplină restantă dintr-un an de studii anterior aferentă semestrului al II-lea, pot susține câte o prezentare/examen gratuită în sesiunile A-II și B-II la disciplina respectivă.