EȘTI AICI:
Revista presei – 15 iulie 2021

Revista presei – 15 iulie 2021

UVTsquareadmitere5iulie2021
ASTĂZI, LA UVT - Universitatea de Vest din Timișoara și ISJ Timiș îi premiază pe absolvenții care au obținut nota 10 la bacalaureatul 2021
ziuadevest.ro

Universitatea de vest Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș îi premiază pe absolvenții din regiunea de vest care au obținut nota 10 la bacalaureatul 2021.

Manifestarea va avea loc, joi, 15 iulie 2021, de la ora 12, la sediul principal al UVT (str. V. Pârvan 4), Amfiteatrul A11. La eveniment vor participa rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, și inspectorul școlar general al ISJ Timiș, prof. Marin Popescu, alături de merituoșii elevi de nota 10 la bacalaureat.

Colegiul National Decebal H1
Colegiul Național „Decebal” Deva, centru de înscriere pentru Universitatea de Vest Timișoara
replicahd.ro

Absolvenții de liceu hunedoreni care optează pentru a urma cursurile Universității de Vest Timișoara își pot depune dosarul de înscriere la Deva, la Colegiul Național Decebal.

La fel ca în fiecare an, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) organizează centre de admitere în opt județe, în toate județele regiunii, pentru a veni în sprijinul candidaților la studii universitare.

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea de Vest din Timișoara va organiza și în anul 2021 mai multe centre de admitere, atât la sediile UVT din municipiul Timișoara, cât și în mai multe județe din bazinul principal de selecție a studenților UVT: Arad, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți.

Centrele județene de admitere vor fi deschise în perioada 14-17 iulie, 22-23 iulie și 26-28 iulie. Intervalul orar  în care candidații se pot prezenta la centrele județene de admitere este 9:00-16:00, de luni până vineri, respectiv 9:00-14:00, sâmbăta.

437672
UPT, laptopuri performante pentru fiecare student
bursa.ro

ducaţia nu mai este posibilă fără ajutorul tehnologiei. Mijloacele moderne de învăţare, dar şi constrângerile crizei sanitare impun un minim de dotări pentru fiecare elev sau student. Începând cu anul universitar 2021 - 2022, studenţii Universităţii Politehnica Timişoara, inclusiv cei admişi în anul I, vor beneficia, în mod gratuit, de laptopuri performante care să le asigure accesul la activităţile educaţionale din mediul online, în cadrul proiectului cu titlul "Facilitarea accesului studenţilor UPT la educaţia digitală - EduUPT", aprobat pentru finanţare prin Programul Operaţional Competitivitate - axa prioritară 2, acţiunea 2.3.3 - Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură, secţiunea e-educaţie.

Potrivit Universităţii Politehnica Timişoara: "Ultimul an şi jumătate de şcoală online a fost caracterizat de numeroase provocări generate în mediul academic de pandemia Covid-19. Una dintre cele mai importante lecţii învăţate este aceea că universitatea trebuie în permanenţă să se adapteze schimbărilor din societate şi să răspundă nevoilor studenţilor, astfel încât să le asigure egalitatea de şanse şi o educaţie de calitate.

În acest context general şi pentru a veni în sprijinul studenţilor care poate nu dispun de resursele necesare pentru achiziţionarea unor calculatoare performante, capabile să facă faţă tuturor cerinţelor, Universitatea Politehnica Timişoara a obţinut finanţarea pentru achiziţionarea unui număr de 600 de laptop-uri performante (în valoare de 750 de euro fiecare), în baza proiectului cu titlul "Facilitarea accesului studenţilor UPT la educaţia digitală - EduUPT", prin programul Programul Operaţional Competitivitate - axa prioritară 2. Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de studenţii care beneficiază de bursă socială, de la toate facultăţile Universităţii Politehnica Timişoara. Universitatea Politehnica Timişoara continuă astfel tradiţia unui învăţământ inovator si modern, centrat pe studenţi şi pe unul dintre obiectivele principale şi anume acela de a forma profesionişti cu şanse reale de reuşită pe piaţa muncii". Astfel de iniţiative sunt binevenite, atât pentru atragerea studenţilor, cât şi pentru asigurarea unui climat optim în ceea ce priveşte procesul de pregătire.

Upt Rectorat 1 (2)
Universitatea Politehnica Timișoara se pregătește de reluarea cursurilor față în față
debanat.ro

Universitatea Politehnica Timișoara se pregătește să reia din toamnă, cursurile universitare în sistem față în față, pentru a readuce normalitatea în viața studenților. Chiar dacă este pregătită pentru cursuri online, se dorește ca predarea să se facă la sală, prin prezența fizică la sală.

Spațiile de studiu au fost reamenajate, în prezent UPT oferă 5000 de locuri la cursuri.

„Ne dorim să le oferim din nou tinerilor, viața de student de care au fost privați pe durata pandemiei și să aducem la normalitate viața universitară. În acest sens, am început lucrări ample de renovare și reamenajare a spațiilor de studiu, a locurilor de cazare, Politehnica oferind în prezent 5000 de locuri, o valoare care acoperă întregul necesar pentru studenții noștri. Practic, ne mândrim cu faptul că suntem o universitate care asigură locuri de cazare tuturor studenților săi”, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan.

Și cadrele didactice se pregătesc pentru a relua viața universitară în condiții normale, cu studenți prezenți fizic în amfiteatre și săli de cursuri, considerând că este extrem de importantă interacțiunea directă cu studenții, cărora doresc să le asigure cele mai bune condiții de pregătire academică. Totodată, experiența predării în format online din ultimul an și mijloacele tehnice în care Universitatea Politehnica a investit și excelează în acest moment va asigura o calitate superioară a predării cursurilor într-un mod inovativ.

Universitatea Babes Bolyai Din Cluj Prima Din Romania In Educatie Si Cercetare Economica Ce Loc Ocupa La Nivel Mondial
UBB (Universitatea Babeș-Bolyai) va introduce din anul universitar 2021-2022 o tehnologie inovativă, HighTech, în procesul de predare la cursuri. 500 de profesori s-au înscris la modulele de formare.
monitorulcj.ro

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va utiliza, din anul universitar 2021-2022, o tehnologie HighTech în procesul de educație academică, printr-o schimbare de paradigmă în direcția unei noi pedagogii universitare.

Aceasta urmează să fie prezentată miercuri, 14 iulie 2021, la ora 18.00, la Centrul de Industrii Creative al UBB din Cluj Innovation Park (CREIC – str. Valea Chintăului nr. 1).

În acest sens, UBB a fondat, în urmă cu câteva luni, împreună cu compania americană EON Reality, un centru academic numit UBB-EON-XR Center for Higher Education, primul și planificat să fie cel mai mare centru de acest gen din România și țările învecinate

Acesta are două componente fundamentale: (1) una educațională, pentru a introduce un nou standard în predare/învățare, bazat pe o "nouă pedagogie universitară" în realitate virtuală/augmentată/mixtă și (2) una de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI), pentru a genera produse și servicii inovative către societate (spre exemplu produsul VR Mind).

„Până în acest moment, câteva sute de cadre didactice și de cercetare (aproximativ 500) ale UBB sunt înscrise în primele module de formare organizate de EON Reality, pentru a implementa din anul universitar 2021-2022 realitatea virtuală/augmentată/mixtă în procesul de predare-învățare. Prezentarea acestei noi „pedagogii universitare” – care combină strategii inovative de educație cu tehnologiile avansate - va fi făcută miercuri, 14 iulie 2021, cu exemple concrete, în cadrul UBB-EON-XR Center for Higher Education din Centrul de Industrii Creative al UBB din Cluj Innovation Park. Efectiv, prin aceste dezvoltări, care schimbă paradigma academică, studenții UBB pot intra într-o nouă eră educațională”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

7845 600x315 2
10 motive pentru a studia la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi
portalinvatamant.ro

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi este prima institutie de invatamant superior modern a Romaniei, traditia si prestigiul acesteia fiind cunoscute in intreaga lume. Datorita expertizei stiintifice a profesorilor si a infrastructurii de ultimă generatie, UAIC a ocupat constant primele locuri in clasamentele nationale si internaționale.

Premiile obţinute an de an demonstreaza faptul ca UAIC are profesori bine pregatiti, mereu la curent cu toate noutatile din domeniile pe care le predau. De asemenea, premiile obtinute de studentii si cercetatorii UAIC de-a lungul timpului garanteaza performanta educationala.
In cadrul acestei Universitati, studentii pot urma programe de studiu acreditate si recunoscute la nivel national si international, atat la nivel de licenta, master, cat si la doctorat. UAIC ofera programe de studiu pentru cariere extrem de variate, de la economist la avocat, de la profesor la specialist în fizica nucleara. Oferta celor 15 facultati cuprinde peste 80 de programe de licenta si peste 120 de programe de master, inclusiv in limbi straine, dar si 27 de domenii de doctorat. Detalii despre admitere sunt publicate la adresa: admitere.uaic.ro
Orasul Iasi este, prin excelenta, un oras al studentiei. Cu preturi rezonabile, o viata culturala bogata, cu o comunitate studenteasca de aproximativ 60.000 de tineri si posibilitati nelimitate de petrecere a timpului liber, Iasiul a devenit in ultimii ani si un punct important pe harta mondiala in domeniile IT, industrie auto, industrie farmaceutica etc.
Datorită parteneriatelor si relatiilor speciale de colaborare pe care Universitatea le are cu diverse companii, studentii au posibilitatea de a face stagii de practica pe parcursul anilor de studiu. La UAIC se organizeaza numeroase evenimente unde studentii au posibilitatea de a se intalni cu practicieni si specialisti in domeniile pe care le studiaza.
Spotlight Heritage Fabric Vernisaj 700x336
Universitatea Politehnica Timisoara, Muzeul Banatului si Asociatia Timisoara 2021 organizeaza ‘Patrimoniul sub reflectoare Cartierul Fabric – Lumi in destine’
opiniatimisoarei.ro

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia, împreună cu Muzeul Național al Banatului și Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii organizează joi, 15 iulie 2021, ora 18:00, ONLINE, Vernisajul expoziției „Patrimoniul sub reflectoare. Cartierul Fabric – Lumi în destine”. Evenimentul va avea loc, în premieră în format hibrid, participanții putând să aleagă să participe fie la Mansarda Bastionului Theresia, fie online, prin Zoom, Facebook sau YouTube.

În cadrul evenimentului vor fi lansate expoziția de la Bastionul Theresia, expoziția stradală cu cele 16 locații emblematice din cartierul Fabric, dar și aplicațiile online, mobile și de realitate virtuală, prin care timișorenii, și nu numai, sunt invitați să descopere multiplele povești ale Timișoarei prin prisma lumilor, destinelor și vocilor pluriculturale care recreează atmosfera cartierului Fabric de acum și altădată – atmosferă care este transpusă totodată și virtual, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație.

Anul 2021 are ca temă Văzul – și aduce sub reflector dimensiunea economică a Timișoarei de altădată, prin cartierul breslelor și meșteșugarilor, al micii burghezii, al fabricilor și muncitorilor, concentrate într-o lume multietnică și pluriculturală în cartierul Fabric. Vocile care conturează aceste lumi și destine vor lua viață în acest an pentru a recrea atmosfera cartierului Fabric printr-o colaborare cu conf.univ.dr. Smaranda Vultur și Grupul de istorie orală și antropologie culturală, coordonat de aceasta.
Gazdele vernisajului vor fi reprezentanții Universității Politehnica Timișoara, ai Muzeului Național al Banatului și ai Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Anul 2021 are ca temă Văzul – și aduce sub reflector dimensiunea economică a Timișoarei de altădată, prin cartierul breslelor și meșteșugarilor, al micii burghezii, al fabricilor și muncitorilor, concentrate într-o lume multietnică și pluriculturală în cartierul Fabric. Vocile care conturează aceste lumi și destine vor lua viață în acest an pentru a recrea atmosfera cartierului Fabric printr-o colaborare cu conf.univ.dr. Smaranda Vultur și Grupul de istorie orală și antropologie culturală, coordonat de aceasta.
Gazdele vernisajului vor fi reprezentanții Universității Politehnica Timișoara, ai Muzeului Național al Banatului și ai Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Da90416b58cc69460a0450bc764d6b9968c99928
Evaluarea națională la finalul clasei a VIII-a va avea forma unui test standardizat național, liceele au dreptul să organizeze examene de admitere, examenul de bacalaureat va fi standardizat
republica.ro

Evaluarea națională de la finalul clasei a VIII-a va avea forma unui test standardizat național, liceele teoretice, cât și cele vocaționale și profesionale au dreptul - dar nu și obligația - de a organiza, examene de admitere, iar examenul de bacalaureat va fi de asemenea standardizat, comparabil între sesiuni și predictiv pentru capacitatea de a progresa într-un mediu academic.

Prevederile sunt cuprinse în Raportul România Educată, de 137 de pagini, publicat miercuri de Administrația Prezidențială. Guvernul urmează să îl aprobe azi, sub formă de memorandum, în ședința de la Palatul Victoria, condusă de președintele Klaus Iohannis.

Ce prevede raportul despre tranziția spre ciclul secundar superior, la finalizarea clasei a VIII-a:

• Consilierul școlar va face o recomandare, pentru fiecare elev în parte, de încadrare în educația secundară superioară, în baza unei evaluări specifice. Ea se comunică elevului și părinților. Această recomandare are un caracter orientativ în stabilirea opțiunilor celor mai potrivite profilului fiecărui elev și se include în portofoliul educațional. Decizia finală aparține elevului și familiei.

• Evaluarea națională de la finalul clasei a VIII-a va avea forma unui test standardizat național, evaluând competențele cheie ale elevilor. Rezultatele obținute la această evaluare sunt incluse în portofoliul educațional al elevului.

• După finalizarea testului, elevii se pot înscrie la o instituție de învățământ secundar superior, menționând, totodată, și variantele de rezervă, în ordinea preferințelor. Aceștia sunt admiși, de regulă, în instituția din prima opțiune, dacă cererea nu depășește capacitatea de școlarizare a unității.

Repartizarea are loc pornind de la media evaluării naționale, pe locurile rămase libere după derularea examenelor de admitere și confirmarea ocupării locurilor de către elevii selectați.

UVT utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru.

Te informam ca ne-am actualizat politicile pentru a integra in acestea si in activitatea curenta a UVT cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrareadatelor cu caracter personal si pentru a citi si intelee continutul Politicii Cookie.

Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmand instructiunile din Politica de Cookie.