EȘTI AICI:
Pontus Euxinus, o sală specială de curs & laborator pentru o săptămână

Pontus Euxinus, o sală specială de curs & laborator pentru o săptămână

Nu știm când a trecut săptămâna… știm doar ca noi, studenții biologi și biochimiști din anul II, împreună cu cele două cadre didactice coordonatoare, am trăit zi de zi, ceas de ceas bucuria experienței meseriei de biolog de teren.

Ce am făcut? În drum spre Ghiolul lui Techir, în Pădurea Hagieni sau pe grindul Chituc am botanizat de nu a mai rămas nici o specie de plantă neidentificată după noi. Am lăsat Grindul Chituc fără scoici și melci (ele sunt acum în colecția facultății din Pestalozzi, împreună cu o bogată colecție de alge). Am spionat colonia de chire de baltă cu zeci de binocluri (mulțumim  Grant DEVELOP!). Am avut cele mai interesante aplicații practice de inelare a păsărilor, am capturat și marcat specii de șerpi și am aflat de la un specialist ce înseamnă meseria de herpetolog.

Și pentru că după 10 ore de biologie pe zi, am mai rămas cu energie, ne-am oferit-o cu drag într-un voluntariat pentru aplicarea unor activități de management activ în Rezervația de dune marine Agigea (eliminarea speciilor non-native de plante).

În această aventură în biologia de teren, gazdă ne-a fost personalul Stațiunii Biologice Marine „Prof. Dr. Ioan Borcea”, Agigea, pentru care nu avem decât atât: Summa cum Laude!

Eugeniu Lițcan, student: ”Practica de teren de la Agigea va rămâne mereu una din cele mai memorabile și fericite perioade din viața mea. Am trăit o experiență ce a îmbinat într-un mod armonios munca, învățatul, prietenia și distracția.”

Raluca Petruse, student: ”De fiecare dată când mă gândesc la practica de la Agigea, mă cuprinde un sentiment profund de nostalgie. Aș vrea să pot repeta această experiență împreună cu aceiași oameni frumoși, colegi și profesori