EȘTI AICI:
Primul simpozion studențesc al Centrului de Studii Est Asiatice din cadrul Facultății de Litere, Istorie, Filosofie și Teologie

Primul simpozion studențesc al Centrului de Studii Est Asiatice din cadrul Facultății de Litere, Istorie, Filosofie și Teologie

În data de 16-17 mai a avut loc primul simpozion studențesc al Centrului de Studii Est Asiatice din cadrul Facultății de Litere, Istorie, Filosofie și Teologie.

Acesta este un simpozion internațional, care a găzduit anul acesta atât studenții secțiilor de engleză-japoneză și română-japoneză din cadrul UVT, studenți de la Universitatea din București, de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia, cât și studenți din afara țării, de la Universitatea din Belgrad și de la Universitatea Ruso-Armeana din Yerevan. Având în vedere această caracteristică a simpozionului, participanții au avut posibilitatea de a prezenta comunicarea în persoană sau virtual, panelurile desfășurându-se în mod hibrid, atât în incinta UVT, cât și online prin intermediul platformei Google Meet.

Interesul pentru simpozion a depășit așteptările, iar mulți dintre participanții externi au optat să participe fizic, contribuind la un schimb de experiență de neprețuit între studenți. Deși CSEA găzduiește momentan o secție de limbă si literatură japoneză (în combinație cu română sau engleză), speranța este ca pe viitor, oferta să se extindă și la alte limbi, astfel, simpozionul a avut ca tema studiile est-asiatice în general, având și participanți cu prezentări centrate pe Coreea si China. Panelurile au fost diverse ca tematici abordate – literatură, religie, istorie, cultură, media și altele –, dar și ca limbă de prezentare, existând atât paneluri în engleză, cât și în română.

Simpozionul în sine a fost realizat la cererea și cu ajutorul studenților din anul al II-lea, secția engleză-japoneză, din cadrul FLIFT, care și-au dedicat o bună parte din timp asigurându-se de reușita acestuia prin organizarea logistică, selectarea lucrărilor și comunicarea cu participanții printre altele.

Echipa de organizare a fost formată din: Bobiț Arintina, Busuioc Ana, Chira Alexandra, Cvașa Anamaria, Demian Miruna, Faur Alexia, Ilban ”Nate” Andrei, Rus Andreea, Șerban Mihaela, Tănase Teodora, Török Daria.

Activitatea nu ar fi fost posibilă fără coordonarea fondatorului CSEA, dr. George T. Șipoș, prezent la Timișoara pe durata simpozionului.

Vă invităm să urmăriți paginile FLIFT și CSEA (csea.uvt.ro), unde vor fi postate detalii despre simpozionul de anul viitor!