EȘTI AICI:
Studenții descoperă flora, vegetația, fauna și istoria Dobrogei și a Mării Negre

Studenții descoperă flora, vegetația, fauna și istoria Dobrogei și a Mării Negre

Unde? Stațiunea Biologică Marină „Prof. Dr. Ioan Borcea” din Agigea, Pădurea Hagieni, Grindul Chituc, Rezervația de Dune Marine Agigea, Cetatea Histriei, Lacul Techirghiol, plajele 2 Mai și Eforie Nord.

Când? În luna mai, când cele mai multe dintre plante sunt în floare, păsările cuibăresc, soarele nu e prea puternic și țânțarii nu prea flămânzi.

Ce am făcut?

Am determinat specii de plante de sărătură, plante de nisipuri și de șiblecuri, am prelevat și preparat specii de alge din Marea Neagră, am fost cu pescarii să ridice captura de pești de la plasele fixe, am vazut cum se prind și se inelează păsări, am prins șerpi, țestoase și șopârle și am asistat la marcarea lor, am identificat zeci de specii de păsări, am realizat colecții de cochilii de melci și scoici, am aflat direct de la specialiști situația vulturilor din România și multe altele.

Protagoniști au fost studenții anului II, specializarea Biologie și Biochimie, alături de doi lectori univ. dr. Milca Petrovici și Adrian Sinitean.

Timeea Semen, studentă: „Practica de la Agigea va rămâne una din cele mai frumoase amintiri, imprimată atât în minte, cât și în suflet. Atmosfera alături de colegi și de profesori, m-a făcut să uit de oboseală. Mi-aș dori să mai trăiesc tot ce a fost, cel puțin încă o dată”.

Roxana Diana Ionescu, studentă: „Practica de la Agigea a fost o experiență de neuitat în care ni s-a arătat încă o dată cât de frumoasă și spectaculoasă este biologia, am avut ocazia să cunoaștem și să învățăm de la herpetologi și ornitologi și mai mult am creat frumoase prietenii”.