Începând cu luna aprilie, se vor deschide noi apeluri de proiecte în cadrul programului Horizon Europe. Dacă aveți nevoie de sprijin sau căutați informații suplimentare despre procesul de depunere a proiectelor, echipa CITT este pregătită să vă asiste!

  1. HORIZON-MSCA-2024-PF-01– MSCA Postdoctoral Fellowships 2024

Deschidere: 10 aprilie 2024

Termen limită: 11 septembrie 2024

Acest apel ține de Pilonul 1 al programului Horizon Europe, și anume Știința Excelentă. Scopul burselor postdoctorale MSCA este de a îmbunătăți potențialul creativ și inovator al cercetătorilor care dețin un doctorat și doresc să-și dezvolte noi abilități prin formare avansată, mobilitate internațională, intersectorială și interdisciplinară. 

Rezultate așteptate

– Extinderea setului de abilități și competențe de cercetare și transferabile, ducând la îmbunătățirea angajabilității și perspectivei de carieră a bursierilor postdoctorali MSCA în cadrul mediului academic și dincolo de acesta;

– Formarea unor mentalități și abordări noi în munca de cercetare și inovare, realizate prin experiența internațională, intersectorială și interdisciplinară;

– Îmbunătățirea capacităților de networking și comunicare cu colegii științifici, precum și cu publicul larg, ceea ce va crește și va lărgi impactul cercetării și inovării.

– Alinierea crescută a condițiilor de lucru pentru cercetători conform principiilor stabilite în Carta Europeană a Cercetătorilor și Codul de Conduită pentru Recrutarea Cercetătorilor;

– Îmbunătățirea calității și durabilității formării și supervizării cercetării;

– Creșterea atractivității globale, vizibilitatea și reputația organizației (sau organizațiilor) participante;

– Capacitatea și rezultatul în cercetare și inovare mai puternice printre organizațiile participante; transfer mai bun al cunoștințelor; Feedback regulat al rezultatelor cercetării în predare și educație la organizațiile participante.

Domeniu de aplicare

Bursele vor fi acordate cercetătorilor excelenți care întreprind mobilitate internațională. Cererile vor fi depuse în comun de către cercetător și un beneficiar din sectorul academic sau non academic.

Pentru a aplica, dar și pentru a obține detalii suplimentare, vă invităm să accesați acest link

  1. HORIZON-WIDERA-2024-TALENTS-03-01: ERA Talents (CSA)

Deschidere: 11 aprilie 2024

Termen limită: 26 septembrie 2024

Acest apel vizează destinația “Atragerea și mobilizarea talentelor” a Pilonului orizontal “Extinderea participării și răspândirea excelenței”. Impactul așteptat al acestei destinații contribuie la următoarele:

Rezultat Așteptat:

Acțiunea ERA Talents își propune să stimuleze interoperabilitatea carierelor și angajabilitatea talentelor în cercetare și inovare în sectoarele de activitate, cu un centru de gravitație în țările de extindere. Proiectele sunt așteptate să contribuie la următoarele rezultate:

Domeniu de aplicare:

ERA Talents își propune să susțină formarea și mobilitatea cercetătorilor, inovatorilor și altor talente în cercetare și inovare în sectoarele de activitate, cu accent special pe țările de extindere.

Pentru a aplica, puteți accesa acest link

  1. HORIZON-HLTH-2024-DISEASE-09-01: Parteneriat European: One Health  Anti-Microbial Resistance (COFUND)

Deschidere: 25 aprilie 2024

Termen limită: 25 septembrie 2024

Acest apel este aferent Clusterului Sănătate al Pilonului 2, Provocări Globale, și este cuprins în Destinația 3 – Combaterea bolilor și reducerea poverii bolilor. 

Rezultat așteptat

Propunerile în cadrul acestei teme vizează livrarea de rezultate care contribuie la toate rezultatele următoare:

  1. Îmbunătățirea acțiunilor UE pentru a combate rezistența antimicrobiană (antimicrobial resistance – AMR), și întărirea UE ca un actor recunoscut internațional pentru cercetare și inovare în domeniul AMR, contribuind în mod substanțial la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă legate de AMR;
  2. Îmbunătățirea colaborării și coordonării între agențiile UE și naționale, comunitățile științifice, factorii de decizie politici și finanțatorii pentru “One Health (OH) approach to fight antimicrobial resistance (AMR)” formând un ecosistem puternic și structurat;
  3. Finanțatorii de cercetare, factorii de decizie politici, agențiile și autoritățile relevante și comunitatea de cercetare sunt în poziția de a elimina lacunele actuale privind AMR în conformitate cu Planul de Acțiune European OH AMR;
  4. Alinierea, adoptarea și implementarea politicilor și activităților de cercetare pentru a permite generarea optimă de soluțiilor pentru prevenirea și tratarea bolilor infecțioase afectate de AMR, îmbunătățirea supravegherii și diagnosticului și controlul răspândirii microorganismelor rezistente, testarea și validarea unor astfel de soluții și facilitarea adoptării și implementării acestora;
  5. Comunitatea de cercetare în ansamblu beneficiază de și folosește un cadru de cunoștințe cuprinzător și îmbunătățit care integrează infrastructurile de date și informații ale UE, naționale/regionale pentru a îmbunătăți cercetarea transnațională.

Domeniu de aplicare

Parteneriatul contribuie la prioritățile stabilite în Planul de Acțiune European pentru OH AMR. În acest sens, parteneriatul va permite coordonarea, alinierea activităților și finanțării între țările din UE și dincolo de aceasta, precum și facilitarea coerenței naționale între diferitele servicii/ministere responsabile pentru diferitele aspecte ale AMR și sectoarele implicate (de exemplu, sănătatea umană și animală, agricultura, mediu, inovare). 


Pentru a aplica, accesați acest link.