EȘTI AICI:
DEMOCRAȚIA ÎN UVT – Prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor studenți reprezentanți – Consiliile facultăților, Senatul UVT, Consiliile școlilor doctorale și CSUD

DEMOCRAȚIA ÎN UVT – Prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor studenți reprezentanți – Consiliile facultăților, Senatul UVT, Consiliile școlilor doctorale și CSUD

În urma solicitărilor venite din partea mai multor studenți, se prelungește perioada de depunere a candidaturilor pentru funcțiile de studenți reprezentanți în structurile decizionale din cadrul facultăților și universității.

Astfel, candidaturile se mai pot depune până luni, 31.10.2022, ora 23:59, la adresa alegeri@osut.ro. Candidaturile depuse deja rămân în continuare valabile. 

Pentru a avea o candidatură validă, studenții trebuie să depună următoarele documente:

  • CV, recomandăm formatul Europass;
  • Scrisoare de intenție;
  • Declarație de neapartenență politică.

În acest sens, calendarul aferent procesului de alegere a studenților reprezentant se modifică astfel:

EtapaPerioada
Depunerea candidaturilor pentru unul din posturile de student reprezentant din cadrul structurilor decizionale27 octombrie – 31 octombrie (ora 23:59)
Campania electorală pentru Consiliul facultății și Consiliul școlilor doctorale1 noiembrie – 6 noiembrie (până la ora 23:59)
Campania electorală pentru Senatul UVT și pentru Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat1 noiembrie – 7 noiembrie (până la 23:59)
Votul pentru Consiliul facultății și Consiliul școlilor doctorale8 noiembrie 2022 (09:00-19:00)
Votul pentru Senatul Universitar și Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat + Rezultatele de la Consiliul facultății și Consiliul școlilor doctorale9 noiembrie 2022
(09:00 – 19:00) 
Rezultatele pentru Senatul Universitar și Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat10 noiembrie 2022

Consiliul facultății este structura decizională de la nivelul fiecărei facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara, unde studenții sunt reprezentați în proporție de minimum 25% din totalul membrilor. Numărul studenților reprezentanți în Consiliul facultății variază în funcție de facultate, după cum urmează:

  • Facultatea de Arte și Design – 4 studenți reprezentanți;
  • Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie – 5 studenți reprezentanți;
  • Facultatea de Drept – 3 studenți reprezentanți;
  • Facultatea de Economie și de Administrarea a Afacerilor – 6 studenți reprezentanți;
  • Facultatea de Educație Fizică și Sport – 3 studenți reprezentanți;
  • Facultatea de Fizică – 3 studenți reprezentanți;
  • Facultatea de Litere, Istorie și Teologie – 5 studenți reprezentanți;
  • Facultatea de Matematică și Informatică – 4 studenți reprezentanți;
  • Facultatea de Muzică și Teatru – 4 studenți reprezentanți;
  • Facultatea de Sociologie și Psihologie – 5 studenți reprezentanți;
  • Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării – 4 studenți reprezentanți.

Senatul UVT este structura decizională la nivelul universității, în cadrul căreia studenții sunt reprezentați în proporție de 25% din totalul membrilor. În cadrul Senatului există 15 posturi de studenți reprezentanți; câte un student reprezentant din partea fiecărei facultăți, un student reprezentant din partea Clubului Studenților de Elită, un student reprezentant al studenților români din diaspora și studenților internaționali, un student reprezentant din partea OSUT și un student reprezentant din partea studenților doctoranzi.

Consiliul școlii doctorale este structura decizională de la nivelul fiecărei Școli doctorale, iar în cadrul fiecărui Consiliu există un post de student reprezentant, ales din rândul studenților doctoranzi înscriși la școala doctorală respectivă. În cadrul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat studenții sunt reprezentanți prin 2 dintre cei 7 membrii, aleși din rândul studenților doctoranzi din cadrul UVT.

Conform Regulamentului de alegere a studenților reprezentanți, mandatul unui student reprezentant este de 1 an, acesta având dreptul de a fi reales la finalul unui mandat anterior. Totodată, în conformitate cu articolul 12 din Codul drepturilor și obligațiilor studentului aprobat prin Ordinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 3666 din 30 martie 2012, un student nu poate avea calitatea de reprezentant în structurile decizionale de la nivelul facultăților / universității pentru mai mult de 4 ani, indiferent de perioadele în care s-au derulat mandatele și de întreruperilor acestora.